Endise presidendi puutumatus laieneb tema elu- ja tööruumidele, transpordivahenditele, sidevahenditele, dokumentidele, pagasile ja kirjavahetusele, vahendab Interfax.

Endiselt presidendilt puutumatuse võtmise kord viiakse vastavusse uue konstitutsiooni normidega (paragrahv 93).

Seadus sätestab, et ametivolituste täitmise lõpetanud Venemaa presidendilt saab puutumatuse ära võtta föderatsiooninõukogu ainult riigiduuma esitatud riigireetmise või muu raske kuriteo süüdistuse alusel.

Süüdistuse peavad kinnitama Venemaa ülemkohtu otsus kuriteo tunnuste olemasolu kohta endise presidendi tegevuses ja konstitutsioonikohtu otsus süüdistuse esitamise kehtestatud korra järgimise kohta.

Seadus näeb ette, et riigiduuma otsust süüdistuse esitamise kohta ja föderatsiooninõukogu otsust puutumatuse äravõtmise kohta peavad toetama kaks kolmandikku föderatsiooninõukogu ja riigiduuma liikmetest vähemalt ühe kolmandiku liikmete algatusel ja riigiduuma moodustatud erikomisjoni otsuse olemasolul.

„Muudatuste vastuvõtmine võimaldab kindlustada föderaalses seadusandluses vastavad konstitutsioonilised garantiid ametivolituste täitmise lõpetanud presidendile, mis on tähtis riigi ja ühiskonna stabiilsuse jaoks,” lausus riigiduuma riigikorra ja seadusandluse komitee esimees Pavel Krašeninnikov.