9. mail toimusid Lääne-Ukrainas Lvivis üritused, mis olid pühendatud võidupäevale. Ukraina rahvuslased püüdsid neid segada, kiusates kõiki, kes ilmusid tänavale Georgi lintidega. Lvivi linnavalitsuse ees kisuti puruks ja põletati punalippe ning Venemaa peakonsulilt Oleg Astahhovilt kisuti käest ja talluti jalge alla pärg, mille ta kavatses viia sõjaväekalmistule. Kokku vahistati Lvivis üheksa inimest, viga sai 14, vahendab Lenta.ru.

Venemaa riigiduuma liikmetes tekitas Ukraina rahvuslaste tegevus „suurt nördimust“. Korratuste organiseerijaid ja nendest osavõtjaid nimetasid riigiduuma liikmed nendeks, kes ei suuda leppida ajaloolise õiglusega ning panevad toime räpaseid provokatsioone päeval, kui kogu inimkond maksab oma vaieldamatut võlga rahu ja vabaduse eest langenute ees ning tähistab võitu absoluutse ja vaieldamatu kurjuse üle.

Ukraina president Viktor Janukovitš tegi teisipäeval Ukraina peaprokurörile Viktor Pšonkale ülesandeks moodustada töögrupp Lvivi sündmuste uurimiseks ja õigusliku hinnangu andmiseks nendele. Kriminaalasi on juba algatatud ühe kommunistliku partei liikme läbipeksmise kohta.