Degtjarjovi arvates peavad Krimmi taasühendamine Venemaaga, tolliliidu loomine ja patriotismi kasv kajastuma ka sümbolites, mis meenutavad Vene impeeriumi kuulsusrikast ajalugu, vahendab Lenta.ru.

Degtjarjov märgib, et impeeriumilipu all lülitati Venemaa koosseisu Krimmi poolsaar ja Ida-Preisimaa territooriumid, Alaska, Kaukaasia, Poola, Baltimaad, Kesk-Aasia ja Soome.

„Me räägime, et Venemaa on 1152 aastat, mitte 23 aastat vana, riigi sümbolid peavad isikustama tema suurt ajalugu ja suurt tulevikku, vaimne tervis määrab materiaalse heaolu, mitte vastupidi. On vaja, et inimesed mõtleksid järele, milline lipukangas Venemaa kohal lehvib. Me peame taastama riigilipu, mis vastab deržaava taassündivale kuulsusele,“ ütles Degtjarjov.

Vene ühiskonnas pole riigilipu osas üksmeelt. Valge-sinine-punase lipu pooldajad rõhutavad, et see sai ametlikuks sümboliks Peeter I ukaasiga 17. sajandi lõpus. Mõned ajaloolased leiavad, et seda võidi Venemaal kasutada juba varem.

Tänapäeval on impeeriumilipp eriti populaarne monarhistide ja marurahvuslaste hulgas. Ametliku riigilipu staatus oli must-kollane-valgel lipul aastatel 1858-1896. See kehtestati Aleksander II ukaasiga.