„Kui mitte arvestada väljaõppeperioodi, teenib isikkoosseis pool aastat ja vabastatakse. Pool läheb minema, pool jääb, tuleb järgmine pool ettevalmistamata nolke. See peab olema alalise võitlusvalmidusega armee!“ ütles Komojedov, kelle arvates ei lahenda probleemi üleminek lepingulisele armeele, sest igal juhul on hädavajalik mingi kogus reserviste, vahendab Lenta.ru.

Komojedovil on toetajaid. Ajateenistuse pikendamise poolt on sõna võtnud näiteks president Vladimir Putini valimisstaabi endine juht, režissöör Stanislav Govoruhhin, kes ütles: „Üks aasta teenistust – see on anekdoot.“

Inimõiguslased on Komojedovi ettepaneku vastu. „See on katse naasta Nõukogude armee juurde. Sellisteks ettepanekuteks pole mingeid ratsionaalseid põhjuseid,“ ütles sõduriemade komiteede liidu vastutav sekretär Valentina Melnikova.

Armeeteenistuse pikkust lühendati Venemaal ühe aastani 2006. aastal (enne seda kestis ajateenistus kaks aastat). See otsus oli seotud kavaga minna samm-sammult üle lepingulisele armeele. 2012. aasta aprillis teatas Dmitri Medvedev, et 2018. aastaks ei tohiks Vene armeesse alles jääda üle 15 protsendi ajateenijaid, ülejäänud sõjaväelased peaksid olema lepingulised.