Suvekohvikus istunud 48-aastane mees sai killuhaava kõhtu ja küünarvarre lahtise luumurru.

Messil valves olnud kiirabibrigaad andis kannatanule esmaabi ning viis ta haiglasse, kus talle tehti operatsioon.

Haavatu on hetkel reanimatsiooniosakonnas. Arstid hindavad tema seisundit raskeks, ent kinnitavad, et mehe elu ohus ei ole.

Mees sai haavata reaktiivsüsteemi Smertš (Tromb) näidislaskmise ajal, mis toimus 40 kilomeetri kaugusel asuval Nižni Tagili metallikatsetusinstituudi (MKI) polügoonil ning mis kujutas endast viie mürsu kogupauku.

Õnnetushetkel viibis mees laskmisest ohutus kauguses, kinnitas Interfaxile õnnetuse üksikasju uuriva komisjoni esimees, MKI peainsener Aleksandr Zapolskihh.

“Reaktiivmürsu tagakaane fragmendid lendasid normikohase 150 meetri asemel ligi 360 meetri kaugusele, sattudes ohutusse tsooni ning haavates inimest,” selgitas Zapolskihh.

Sverdlovski oblasti tsiviilkaitse ja eriolukordade valitsuse ülema Vassili Lahtjuki sõnul on üheks õnnetuse versiooniks kasutatud reaktiivmürskude mittevastavus kehtestatud nõuetele ja tehnilistele karakteristikutele.

Lahtjuk kinnitas, et komisjon viib läbi intsidendi põhjaliku uurimise ning lisas, et relvamess jätkab kavakohaselt oma tööd.

Süsteemile Smertš toodavad mürske Tuula vabrik Splav ja ettevõte Motovilihhinskie zavodõ.