Kolmapäeva õhtul levitasid infoagentuurid teateid selle kohta, et piirivalvurid on tabanud Põhja-Kaukaasias saladusliku olendi. Inguššia töö- ja sotsiaalarenguministri Bagaudin Maršani sõnul avastasid sõjaväelased olendi operatsiooni käigus Džeirahhi rajooni metsades ning viisid ta loomaaeda, mis asub Nazrani rajooni Surhahhi asula piirivalvurite puhkekodu territooriumil, vahendab Lenta.ru.

Minister kirjeldas tabatud olendit järgmiselt: ta on gorilla sarnane, kaks meetrit pikk, tumedat värvi, esialgsetel andmetel emane. Maršani lisas, et olend kõnnib kahel jalal, möirgab ja teeb arusaamatuid hääli. Maršani sõnul oodati Inguššias spetsialiste Moskvast olendit uurima.

Piirivalvest teatati, et viimastel päevadel pole Džeirahhi rajoonis toimunud mingeid operatsioone. „Võibolla hakkas keegi liiga vara uut aastat tähistama,“ pakkus piirivalve allikas, kelle sõnul on eriteenistused püüdnud Inguššia ministriga ühendust saada, aga tema telefon ei vasta.

Ka FSB piirivalveteenistuse pressiteenistus saatis välja ametliku teate, milles öeldakse, et informatsiooni lumeinimese tabamise kohta levitati ilma esitatud fakte kontrollimata ja see on väljamõeldis.