Leppe “Valimised-2003” allkirjastanute seas on muuhulgas erakonnad Ühtne Venemaa, Kommunistlik Partei, Liberaaldemokraatlik Partei, Paremjõudude Liit (SPS), Agraarpartei, Rahvapartei, Elu Partei ja teised.

Jabloko keeldus lepet allkirjastamast, erakonna esindajaid tseremoonial, mis toimus Moskva Maneežis, ei osalenud.

Leppe allkirjastanud lubavad pidada enne 7. detsembriks määratud üldvalimisi korrektset poliitilist võitlust, mis mahub mitte ainult seadusandluse, vaid ka moraalsete ja eetiliste normide raamidesse.

Muuhulgas lubavad allakirjutanud mitte avaldada survet ajakirjanikele ega poliittehnoloogidele, et “sundida neid manipuleerima valijate teadvusega”.

Leppe peamise osa moodustab valimisvõitluse põhimõtete deklaratsioon. Muuhulgas kinnitatakse selles seaduse ülimuslikkust poliitiliste, rühma- ja isiklike huvide üle; leppes osalejate vastutust avalikkuse ees oma tegevuse eest; loobumist eeliste kasutamisest, mis on seotud võimuga; võimaluste võrdsust valijate teavitamisel; avaliku ja avatud diskussiooni eelistamist; konkurentide diskrediteerimise ja kompromiteeriva materjali avalikustamise lubamatust; mistahes otseste või kaudsete materiaalsete hüvede pakkumise lubamatust.

Samuti toonitatakse, et “kategooriliselt vastuvõetamatuks peetakse kunstlikku ärevuse, hirmu, väljapääsmatuse ja pessimismi õhutamist”.

Leppe täitmiseks moodustatakse vaatlusnõukogu.

Lepe on avatud kõigile erakondadele, ajakirjanike ja poliittehnoloogide ühendustele, kes võivad nii sellega ühineda kui ka sellest välja astuda, teavitades sellest eelnevalt vaatlusnõukogu.