Sellise avalduse tegi juristiharidusega riigiduuma julgeolekukomitee aseesimees Nikolai Kolesnikov, kelle arvates pole president Dmitri Medvedevi USA visiidi järel puhkenud tüli juhuslik, vahendab RIA Novosti.

„Kahjuks on Ameerikas inimesi, kes elavad minevikus - külma sõja, topeltstandardite maailmas. Seetõttu see noorte presidentide võimuletulekuga saavutatud suhete soojenemine ei meeldinud teatud ringkondadele," ütles duumasaadiku ajakirjanikele.

Kolesnikovi arvates on antud aktsiooni eesmärgiks uute konstruktiivsete kahepoolsete suhete lõhkumine ja tagasitulek külma sõja rudimentide (jäänuk) juurde.

„Me võtame tarvidusele kõik meetmed, et selgitada faktiliselt välja, mis seal juhtus," märkis poliitik, kes loodab, et Vene võimude reaktsioon saab olema „adekvaatne, sümmeetriline".

„See on eelkõige löök Obama enda pihta," ütles Kolesnikov ja avaldas lootust, et USA presidendil „jätkub tarkust anda juhtunule vastav hinnang"

Sama meelt oli ka parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu asespiiker Aleksandr Trošin, kes kutsus üles mitte üledramatiuseerima puhkenud salakuulamise skandaali.

Ta juhtis tähelepanu tõigale, et süüdistatavad on USA kodanikud (hiljem selgus siiski et Vene) ning seetõttu võib juhtunut vaadelda kui selle riigi siseasja. Trošin lisas, et vahistamine ja süüdistuste esitamine ei tähenda veel automaatset süüdi mõistmist.

USA justiitsministeerium teatas täna Vene Föderatsiooni kasuks spioneerinud 11 kahtlusaluse vahistamisest, kellele pannakse süüks kaks rikkumist.

Kohalik meedia märgib, et avaldatud materjalidest paraku ei selgu millist luureinfot kahtlusalused edastasid ja kas see tekitas ka mingit reaalset kahju riigi julgeolekule.

CIA endise agendi kommentaar