Kulikov andis Ksenija Sobtšaki vastu Moskva kohtusse hagi ja nõuab neiult nüüd ühe miljoni rubla (400 000 krooni) suurust moraalset kompensatsiooni, kirjutab Moskovski Komsomolets.

Solvumise põhjuseks oli 17. veebruaril ajalehes Argumentõ i Faktõ (AiF) ilmunud artikkel „Sobtšak Sobtšakist: Isa kasvatas Putini ja Medvedevi üles!“. Endisest riigipeast praegune peaminister Vladimir Putin ja president Dmitri Medvedev alustasid oma poliitilist karjääri just Peterburis Anatoli Sobtšaki patronaaži all.

Ksenija süüdistas selles artiklis just Kulikovi ja mõningaid teisi poliitikuid oma varalahkunud isale pideva „ajujahi“ korraldamises, mis võiski poliitiku lõpuks hauda viia.

„Detsembris 1995 algas Sobtšaki diskrediteerimise kampaania, mis kestis peaaegu kuni isa surmani. Ametlikuks tagakiusamise põhjuseks oli vastremonditud korterite jagamine Peterburi kesklinnas asuvas majas.<...> Kõige aktiivsemalt võtsid isale korraldatud jahist osa endine peaprokurör Juri Skuratov, aga ka Kulikov, Koržakov, Soskovets, Barsukov ja teised,“ tsiteerib leht tuntud telenägu Ksenijat.

Kulikov nõuab nüüd, et seltskonnalõvist Sobtšak lükkaks artiklis olnud informatsiooni ümber. Kostja advokaadid aga kavatsevad tõestada, et AiFis ilmunud artikkel ei sisalda Kulikovi halvustavat infot.

Perestroika-aegne ülikooli õppejõud ja ühiskonnategelane Anatoli Sobtšak juhtis 1990. aastast Leningradi linnanõukogu, seejärel valiti ta Peterburi esimeseks ja ainsaks linnapeaks (1996. aastast on kuberneri ametikoht). Sobtšak suri 20. veebruaril 2000 ägeda südamepuudulikkuse tagajärjel.