„Ma ei tea midagi. Telefon on punane. Ma sain nii aru, et minust üksi on vähe ja nüüd mindi juba minu perekonna kallale,“ kommenteeris Navalnõi Twitteris Lenta.ru vahendusel.

Uurimiskomitee pressiteates on öeldud, et Aleksei Navalnõi asutas firma Glavnoje Podpisnoje Agentstvo, tema vend aga, kes töötas 2008. aastal Venemaa postiteenistuses, veenis välismaa firmat sõlmima sellega kokkuleppe vedudeks Jaroslavli ja Moskva vahel. Uurimiskomitee teatel ei olnud Navalnõi firmal vedudeks materiaalset baasi ja vedusid teostas aastatel 2008-2011 venna tuttava firma.

Välispartner kandis Glavnoje Podpisnoje Agentstvole teenuste eest üle suuri summasid. Uurimiskomitee hinnangul maksid veod maksimaalselt 31 miljonit rubla, välisfirma maksis aga 55 miljonit rubla. „Nii kõrvaldasid Oleg ja Aleksei Navalnõi pettuse teel ettevõtte raha summas üle 55 miljoni rubla,“ teatas uurimiskomitee.

Uurimiskomitee teatel kasutasid Navalnõid suure osa rahast isiklike vajaduste rahuldamiseks, 19 miljonit aga legaliseeriti, kandes seda läbi vahendusfirma Kobjakovi korvipunumisvabriku arvele. Vabriku asutajad on vennad Navalnõid ja nende vanemad. Augustis toimus vabrikus läbiotsimine.

Tegemist on teise Aleksei Navalnõi üle algatatud kriminaaljuurdlusega. Varem on talle süüdistus esitatud raha kõrvaldamises ettevõttest Kirovles. Väidetavalt omandas Navalnõi sealt koos kaasosalistega 16 miljonit rubla.