Advokaat Vadim Prohhorov teatas pühapäeval Facebookis, et Kara-Murza tervis on praegu reisimiseks piisavalt tugev ja seega siirdus mees välismaale taastusravi saama, vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit BBC.

2015. aasta 27. mail viidi Kara-Murza noorem Gradski esimesse haiglasse. Advokaat Prohhorov kinnitas toona, et kõik sümptomid viitavad mürgitusele. Ta märkis, et halva enesetunde kolmandal päeval võetud proovides tuvastati lubatava metallisisalduse mitmekordne ületamine.

Kara-Murza noorem pöördus 2016. aasta jaanuaris Vene uurimiskomiteesse palvega korraldada uurimiseelse kontrolli käigus tema proovide kompleksekspertiis, et kontrollida tema tahtliku mürgitamise kahtlust. Kriminaalasja toona ei algatatud.

34-aastane Kara-Murza oli viimastel nädalatel mitmel pool Venemaal tutvustamas uut dokumentaalfilmi, mis räägib tema sõbrast ja 2015. aastal mõrva ohvriks langenud opositsioonipoliitikust Boriss Nemtsovist.

2. veebruaril viidi ta ootamatult kriitilises seisukorras haiglasse ja tal tuli viibida kunstliku hingamise aparaadi all. Arstid diagnoosisid tal "tundmatust ainest tingitud ägeda mürgistuse". Prohhorov kinnitas pühapäeval, et diagnoosi pole arstid muutnud ning selles viidatakse endiselt mürgistusele.