Smolenski Zadneprovski kohtu otsuse kohaselt hakkab Ossipova kandma karistust üldrežiimiga koloonias. Naise advokaat Svetlana Sidorkina ütles agentuurile RAPSI, et ta kaebab kohtuotsuse kindalsti edasi.

Riiklik süüdistaja nõudis Ossipovale nelja-aastast vangistust ning advokaadid rõhusid tema süütusele ja lootsid õigeksmõistvat otsust.

Inimõiguste nõukogu esimees ja president Vladimir Putini nõunik Mihhail Fedotov on juba nimetanud tänast kohtuotsust ekslikuks. "Ma loodan, et kassatsiooni kolleegium parandab selle vea," rõhutas ta Interfaxile antud telefoniusutluses.

Moskva Helsingi grupi esinaine Ljudimilla Aleksejeva ütles, et on juhtunust šokis.

2011. aasta lõpus mõisteti opositsionäär kümneks aastaks vangi, kuid siis saadeti asi uuesti läbivaatamisele, sest toonane president Dmitri Medvedev nimetas kohtuotsust liialt karmiks.

Ossipova on vahi all novembrist 2010. Kohus on korduvalt keeldunud teda vabadusse laskmast, hoolimata rasketest haigustest, mida naine põeb ja vaatamata sellele, et tal on 5-aastane tütar, kellega ema on kohtunud vaid korra peale vahi alla võtmist, teatab õiguskaitseorganisatsioon Agora.

Naisaktivist ja tema pooldajad väidavad, et läbiotsimisel leitud uimastid olid operatiivtöötajate poolt salaja tema asjade sisse poetatud ning süüdistus on fabritseeritud. Sama väitis ka läbiotsimisel viibinud tunnistaja, kelle sõnu kinnitas ka valedetektor.