Interfaxi teatel lubas armeekindral Šoigu, et sel nädalal tabab Moskva oblasti suurpõlenguid „tõsine rünnak“. Pole välistatud, et sellest võtavad osa ka kaitseministeeriumi jõud. Voroneži oblastist tuuakse sinna üle eriolukordadeministeeriumi õhujõud.

Kindral Šoigu rääkis, et Sarovi tuumakeskuse piirkonda pole lahtiseid tulekoldeid jäänud. Sealt vabanenud tuletõrjujad ja päästjad viiakse üle teistesse Moskva oblasti kriisipiirkondadesse.

Ajakirjanike oblastis eriolukorra kehtestamise küsimusele vastates arvas minister, et see pole vajalik ja piisab korrektsest, rahulikust ja professionaalsest inimeste informeerimisest.

USA kosmoseagentuuri tehiskaaslaste andmetel on viimase ööpäevaga sealne põlengute arv kolmekordistunud – üheksalt kuni 28ni, teatab RIA Novosti.

Ilmaennustuskeskuse Phobos teatel peaks Moskvat vaevav tihe põlengute suits linnast lahkuma 10. augustiks.

Enim metsa- ja turbaväljade põlenguid on ministri sõnul Nižni Novgorodi oblastis, kus nende arv ei vähene. Selle oblasti arvele tuleb koguni 80 protsenti kõikidest Venemaa metsatulekahjudest.

Kokku on tule all praegu 190 000 hektarit, Nižni Novgorodi oblastis sellest 150 000 hektarit. Koldeid on kokku 442, päev varem oli Venemaal neid 564.