Sellega kehtestatakse detailsed käitumisnormid kõigile militsionääridele ja hoiatatakse, et need kes neid ei järgi, kannavad moraalset vastutust ühiskonna, kaasmilitsionääride ja oma südametunnistuse ees. Samuti ootab neid ametlik noomitus, vahendab The Times.

27 alajaotuseks jagatud reeglistik hõlmab kõike alates korruptsioonist ja altkäemaksuvõtmisest kuni vandumise, roppude naljade ja tööl suitsetamise keelamiseni. Militsionäärid peavad vältima „moraalset ebapuhtust”, kadedust edukate kolleegide vastu, alkoholismi ja „ebamoraalseid tegusid”.

Militsionäärid peavad olema viisakad, tähelepanelikud naiste vastu ja rääkima avalikus elus grammatiliselt õiget vene keelt. Korrektne kõne on militsionääri professionaalsuse tähtis indikaator ning näitab tema intelligentsust ja kompetentsi.

Militsionääridel kästakse vältida orjameelsust ühiskondlikult edukate vastu ja madala sotsiaalse staatusega inimeste tähelepanuta jätmist.

Kurjategijatega suhtlemine on keelatud ja altkäemaksudest tuleb keelduda, välja arvatud uurimise huvides.

Avaliku arvamuse küsitlused näitavad rahva põlgust miilitsa vastu, sest miilits on põhimõtteliselt huvitatud altkäemaksude võtmisest. Vene ajalehed kirjutavad pidevalt miilitsa vägivaldsusest ja militsionääride osalemisest kuritegudes.

Hiljuti vahistati Moskva miilitsakapten, kes raius purjus peaga tüli käigus küljest noorema auastmega kolleegi käe.