Relvarühmitus soovib läbirääkimisi pidada Egiptuse pealinnas Kairos, vahendab RIA Novosti.

„Vaba Süüria Armee on valmis pidama dialoogi Venemaaga. Meil on vaja organiseerida kohtumine , et saaksime esitada oma seisukoha ja arutada kollektiivset tegutsemist,“ teatas Fahad al-Masri , Rahvusliku Päästerinde koordinaator.

Vaba Süüria Armee väidetava esindaja sõnul tuleb arutada, kuidas saab Moskva relvarühmitust aidata.

„Me oleme esitanud ettepaneku korraldada kohtumine Kairos, aga ei ole veel Venemaa-poolset vastust saanud,“ teatas al-Masri. „Me ei ole välja pakkunud ühtki kuupäeva, kuid teatasime oma valmisolekust kohtumine korraldada. Ja ma usun , et see on nii Venemaa kui Vaba Süüria Armee huvides kohtuda nii ruttu kui võimalik.“

Vaba Süüria Armee pressiesindaja Ahmad Saoud ütles samas usutluses telekanalile BBC World News, et neil ei ole Venemaa abi vaja. „Selle asemel , et rääkida Vaba Süüria Armee aitamisest, võiks Venemaa meid enam mitte pommitada,“ ütles Saoud.

Vaba Süüria Armee väidetav ettepanek tuleb vaid päev pärast seda, kui Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles usutluses telekanalile Rossija 1 , et Moskva on valmis õhust toetama ka terroriorganisatsiooni Islamiriik vastu võitlevat Süüria opositsiooni , sealhulgas ka Vaba Süüria Armeed.

„Oleme valmis õhust toetama ka patriootlikku opositsiooni, kaasa arvatud nn Vaba Süüria Armeed,“ sõnas Lavrov, nentides samal ajal aga, et „meile keeldutakse andmast teavet selle kohta , kus asuvad ameeriklaste hinnangul terroristid ja kus paiknevad patriootlikud opositsioonijõud.“

„Meie jaoks on oluline läheneda neile, kellel on täieõiguslik voli esindada üht või teist relvarühmitust,“ selgitas Vene välisminister Lavrov usutluses.

Lavrovi väitel on võimalik sel moel juba lähiajal ka kodusõja lahendamise osas kokku leppida.