„Kõik alates sissemurdmistest ja rahapesust kuni pisikuritegudeni on endiste kommunistlike riikide maffia kontrolli all,” ütles politseinik, kes oli 69 Gruusia sündikaadi liikme arreteerimise taga märtsis, vahendab Daily Telegraph.

Kuigi enamik kurjategijaid vahistati jõugu närvikeskuses Hispaanias, on paljudel bossidel nüüd luksusvillad Prantsusmaa Vahemere rannikul ning lihtliikmed töötavad nende heaks, lennates teatud perioodiks minema ja naastes kasumiga.

Prantsuse kriminoloogi Alain Baueri sõnul on tegemist ühe parema struktuuriga kriminaalse organisatsiooniga Euroopas, mis tegutseb pea sõjaväelise täpsusega.

Prantsuse politsei ametiühingu Alliance esindaja Laurent Laubry sõnul on paljud jõuguliikmed endised sõdurid sellistest piirkondadest nagu Tšetšeenia. Üks Laubry kolleegidest peksti eelmisel nädalal nelja tšetšeeni poolt läbi, kui ta läks pakki sigarette ostma.

Lisaks Vene maffiale on Prantsusmaal elu ja tervise juures ka traditsiooniline Itaalia maffia.

Juunis arreteeriti Marseille’s juhtiv Sitsiilia ristiisa Giuseppe Falsone, kes oli üle kümne aasta tagaotsitav olnud. Arvati, et talle on tehtud plastiline operatsioon ja ta kasutab võltsidentiteeti kriminaalse tegevuse koordineerimiseks.