"Ta põgenes Venemaalt mõni päev enne Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi visiiti USA-sse ja viibib praegu USA-s," kinnitas allikas. Allika kinnitusel lahkusid mõni päev enne Potejevi ülejooksmist isiklikel põhjustel USA-sse tema tütar ja poeg. Tema naine elas Ühendriikides juba varem.

Teine allikas märkis Interfaxile, et Potejevil, olles üks Ameerika valdkonna juhte, oli kahtlemata ligipääs praktiliselt kogu infole, mis puudutas illegaalselt tegutsevaid agente.

Mõlemad allikad märkisid, et ajalehes Kommersant luurajate ülesandjana välja toodud polkovnik Štšerbakov, kes Tallinnas teenides põhjustas ebakaines olekus autoavarii, on küll ka reetur, kuid antud juhtumis tema käsi mängus ei olnud, sest tema jooksis üle juba mõni aasta tagasi.

Lisaks sellele ei töötanud Štšerbakov allikate kinnitusel ka illegaalse luure osakonnas, nagu kirjutasid väljaanded. Štšerbakov oli osakonna "K", mis vastutab vastuluure läbiviimise eest tervikuna, ülema asetäitja. Seetõttu on praktiliselt võimatu, et ta oleks teadnud illegaalide isiklikke andmeid või töö detaile. Seda informatsiooni edastatakse ainult väikesele ringile, kes otseselt illegaalidega töötavad.