Neljapäeval kogunes linnavalitsuse juurde umbes tuhat kommunaaltöötajat, blokeerides ühtlasi linna peamagistraali ning liikluse kesklinnas. Tekkis enam kui viie kilomeetri pikkune ummik, mistõttu liiklus oli mitu tundi halvatud.

Elamu- ja kommunaalmajanduse töötajad pole saanud linnalt palka juba neli kuud. Linnapea Juri Goleništšev püüdis meeleavaldajad maha rahustada lubadusega palgavõlg nädala lõpuks kustutada, kuid tööinimesed ei jäänud teda uskuma, vaid piirasid tiheda rõngana ümber. Meer pääses peksasaamisest ainult tänu sellele, et militsionäärid ta piiramisrõngast kätel minema kandsid.

Kamtšatka oblastivalitsuse pressitalitusest selgitati, et kommunaaltöötajate pahameelepuhangu otseseks ajendiks oli linnavalitsuse soovimatus suunata kommunaalmajandusse selleks eelmisel päeval oblastieelarvest eraldatud 25 miljonit rubla.

Energeetikud lülitasid neljapäeval neli Petropavlovsk-Kamtšatski katlamaja võlgade tõttu elektrivõrgust välja. Kütusevarud on linnas otsakorral vaatamata sellele, et oblastisse on kütust piisavalt toodud. Linnapea keeldub tsentraliseeritult tarnitud naftaproduktide eest tasumast väites, et ta suudab linna ise kütusega varustada.

Samuti keelduvad Petropavlovsk-Kamtšatski võimud haigekassale töötute eest maksmast, mistõttu on tekkinud tõrkeid palgamaksmisel meedikutele ning elanike ravimite varustamisel.