Piloot, kelle süül hukkus 88 inimest, oli purjus. Tema organismist leiti alkoholi jälgi, ütles Venemaa prokuratuuri uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin Newsru.com-i vahendusel. Et piloot hukkus, lõpetati ka kriminaalasi.

Hukkunute omaste esindaja advokaat Igor Trunov kavatseb otsuse edasi kaevata. Tema sõnul on toime pandud mitmeid rikkumisi, mis nõuavad tähelepanu. Näiteks ei eksisteeri Venemaal kvaliteetset pilootide väljaõpet ja neid ei õpetata lendama välisriikides toodetavate lennukitega.

Lisaks ei luba puudulik võõrkeelte oskus Trunovi sõnul Vene lenduritel tutvuda tehniliste dokumentidega, mis on kirjutatud inglise keeles. Trunovi sõnul on rikkumisi leitud ka lennujuhtide tegevuses. Advokaat avaldas imestust selle üle, et süüdlaseks loeti vaid piloot.

Lennufirma Aeroflot-Nord Boeing 737 kukkus teel Moskvast Permi alla 14. septembril 2008, kui valmistus maanduma. Katastroofi tulemusena hukkus 88 inimest.

Juurdluse käigus töötati läbi umbes 10 versiooni, mille hulgas oli ka inimliku faktori versioon. Aeroflot kohustus iga hukkunu omastele välja maksma 2 miljonit rubla (777 000 krooni).