Allikas Vene kaitseministeeriumis teatas infoagentuurile Interfax, et masinaruumis tekkinud põleng vältas ligi kaks tundi. Laevakomandör on alustanud juurdluse intsidendi põhjusta väljaselgitamiseks.

Tulekahju kustutamise käigus sai alles mais 2008 Kemerovo oblastist ajateenistusse kutsutud madrus Dmitri Sõtšjov vingumürgituse ja suri.

RIA Novosti teatab, et põleng toimus peatuse ajal Türgi Euroopa osas asuvas sadamas Akzas Karaağaç ning selle põhjustas elektrilühis.

Vene põhjalaevastikku kuuluv Admiral Kuznetsov viibib alates 5. jaanuarist koos suure allveetõrje sõjalaeva Admiral Levtšenkoga lühivisiidil Türgis.

Lennukikandja ei saanud tulekahjus tõsiseid vigastusi ja võtab suure tõenäosusega osa 11. jaanuaril koos Kreeka laevastikuga algavatest ühistest õppustest Vahemerel.

Oma klassis ainsa lennukikandjana (teine Varjag-klassi lennukikandja müüdi Hiina RV-le) on Admiral Kuznetsovi veeväljasurve 67 500 tonni, tippkiiruseks 32 sõlme ja ta on relvastatud erinevate laeva- ja õhutõrje relvadega.

Lennukikandja meeskonda kuulub 2000 meremeest ja 626 õhujõudude sõdurit. Ta võtab pardale 17 sõjalennukit ning 24 helikopterit.

Admiral Kuznetsov on kandnud enne nimesid Riga, Leonid Brežnev ja Tbilisi.