Laia levikuga Komsomolskaja Pravda teatab, et Vene turistidelt on viimastel päevadel tulnud Soome piirilt Nuijamaalt murettekitavaid sõnumeid, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome piirivalvurid on Komsomolskaja Pravda teatel nõudnud Vene turistidelt Georgi lintide eemaldamist autode küljest.

„Enne mind oli järjekorras kümmekond autojuhti, kellel Soome piirivalveametnikud palusid Georgi lindid autodelt eemaldada,“ ütles Vitali-nimeline mees Komsomolskaja Pravdale.

Komsomolskaja Pravda teatel on Soome piirivalvurid Vene turistidele seletanud, et Georgi lindid palutakse eemaldada ainult selle tõttu, et autojuhi vaatevälja ei tohi miski piirata.

Georgi lindid ripuvad teatavasti tavaliselt salongis oleva tahavaatepeegli küljes.

Komsomolskaja Pravda teatel on aga huvitav, et varem pole Soome võimud vaatevälja piiravate esemete eemaldamisse nii suure hoolega suhtunud, venelaste kogemuste põhjal on selline praktika kasutusele võetud Ukraina sündmuste tõttu.

„Me oleme sõitnud aasta läbi Georgi lint autos. Meie Opelis on neid isegi kaks: üks antenni küljes ja teine tahavaatepeegli küljes. Oleme koos mehega tihti piiri ületanud ja varem ei ole keegi meile nende pärast märkust teinud,“ ütles Jelena Ignatova.

Komsomolskaja Pravda on intervjueerinud ka Moskvas tegutsevat Soome juristi Jon Hellevigi, keda leht nimetab eksperdiks.

„Poliitikute hulgas on levinud selgelt võõravaenulik suhtumine Soome vene elanikkonda. Juhtivad meediaväljaanded on levitanud mitu aastat venevastast propagandat. Aga viimasel ajal, pärast Ukraina sündmusi, on see võimendunud,“ tsiteerib Komsomolskaja Pravda Hellevigi.

Hellevigi sõnul on venevastase propaganda eesmärk panna soomlased NATO-sse astumist toetama.

„Kõik venekeelsed inimesed Soomes on nüüd sellest šokis,“ kirjeldab Hellevig.

Ka politoloog Stanislav Jeremejev väljendab artiklis muret Soomes leviva venevastasuse üle.