Kremli-meelse ajalehe Rossiiskaja Gazeta teatel leppisid Moskva ja Varssavi kokku, et 10. aprillil toimunud õnnetuse viimaste hetkede salvestusi ei avaldata enne ametliku juurdluse lõppu, teatab Polskie Radio.

Rossiiskaja Gazeta väitel võib olla otsus avaldada õnnetuslennuki piloodikabiinis toimunud vestluste lindistuse viimased 40 minutit seotud Poola presidendivalimiste kampaaniaga.

Ajaleht Izvestija lisas, et lindistuse ümberkirjutuse igal leheküljel on märge „mitte avaldada”, kuid vaatamata sellele otustasid Poola võimud, et avalikustamine ei tule juurdlusele kahjuks.

Poola siseminister Jerzy Miller ütles aga, et ootab Moskvalt õnnetuse kohta täiendavalt dokumente ja tõendeid. Milleri sõnul avaldatakse õnnetuse kohta rohkem üksikasju, kui eksperdid lõpetavad lennu tehnilisi andmeid sisaldava musta kasti sisu uurimise. Need andmed saabusid Moskvast Poola esmaspäeval.

Minister rõhutas, et teisipäeval avaldatud andmed ei anna täit pilti sellest, kes piloodikabiinis viibisid, ja lennuõnnetuse põhjustest.

„Mitte keegi pole ametlikult ära tundnud presidendi protokolliülemale Mariusz Kazanale omistatud häält. Me räägime endiselt hüpoteesidest, mitte faktidest,” ütles Miller.