Venemaa eriolukordadeministeeriumist öeldi RIA Novostile, et praegu on teada ühest hukkunust, kuid see arv võib veelgi kasvada, sest põlengu puhkedes viibis laskemoonalaos 40 inimest, kellest 35 on teadmata kadunud.

Põleng puhkes Uljanovski Zavolžje rajoonis asuva sõjaväelinnaku laos „31 Arsenal”. Agentuuri teatel pole tulekahju veel suudetud kustutada kuid plahvatused on hakanud vaibuma.

Linna keskhaiglasse jätkub tulekahjus ja plahvatustes kannatada saanud inimeste saabumine, nende täpset arvu pole teada. Esialgsetel andmetel põhjustas õnnestuse laskemoona utiliseerimine.

„Mingit keemilist sõjamoona antud sõjaväelaos polnud ja pole,” ütles kaitseministeeriumi pressiteenistuse büroo ülem polkovnik Aleksei Kuznetsov rahustuseks Interfaxile.

Uljanovski oblasti kuberner Sergei Morozov teatas agentuurile, et kokku on katastroofipiirkonnast evakueeritud üle 3000 inimese, kellest ligi 1800 on sõjaväelinnaku elanikud. Inimesi paigutatakse hotellidesse.

Võimud paluvad linna elanikel koju jääda ja soovitavad neil varuda joogivett ja marlisidet. Ajutiselt on suletud üks üle Volga viiv sild ja on häireid rongiliikluses.

Sündmuskohal töötavad eriolukordadeministeeriumi töötajad, kes loodavad hommikuks suurpõlengu kustutada. Moskvast on kohale saabunud ka sõjaväe peaprokuratuuri esindajad. Juba on algatanud ka kriminaalasi.