Laevastiku pressiteenistuse andmetel esitati mereprotest seineri kapteni ja laeva omanikfirma Rõbnoje peadirektori vastu, vahendab Lenta.ru.

Kalalaeva ja tuumaallveelaeva kokkupõrge toimus ööl vastu 21. septembrit. Juurdluse andmetel oli selles süüdi kalalaeva meeskond, mille liikmed olid purjus ega vastanud Svjatoi Georgi Pobedonossetsi signaalidele. Seineri suunas lasti neli punast raketti, millega hoiatati aluste ohtliku läheduse eest.

RIA Novosti teatel rammis Donets allveelaeva, mis liikus veepinnal ja millel põlesid navigatsioonituled. Kokkupõrke tulemusena sai allveelaev kergeid kerevigastusi.

Pärast kokkupõrget ilmus kalalaeva välistekile meeskond kahjustusi üle vaatama. Seejärel üritas seiner põgeneda, kuid laeva peatas Petropavlovsk-Kamtšatski sadama administratsioon, kellele oli intsidendist teatatud. Tuumaallveelaev viidi Viljutšinskisse remonti.

Juhtunu uurimisega tegelevad Vaikse ookeani laevastiku sõjaväeprokuratuur, Kamtšatka transpordiprokuratuur ja Petropavlovsk-Kamtšatski sadamakapteni teenistus.

Strateegiline tuumajõul töötav allveeristleja Svjatoi Georgi Pobedonossets (K-433) on Nõukogude ja seejärel Vene mereväe teenistuses alates 1980. aastast. Aluse veeväljasurve on 13 000 tonni, maksimaalne kiirus 24 sõlme, maksimaalne sukeldumissügavus 320 meetrit ning meeskonnas on 130 inimest. Relvastuses on 16 mandritevahelist ballistilist raketti RSM-50.