Mereväelased harjutavad Barentsi merel torpeedode väljalaskmist ja tulistavad suurtükkidest, viskavad süvaveepomme, veeskavad miine ning korraldavad dessante koos lahinguga, vahendab Lenta.ru.

Selleks on koostatud mitmesuguseid eskaadreid ja taktikalisi löögigruppe raketi- ja allveelaevadevastastest laevadest ning miinitraaleritest. Tinglikul vastasel on samuti sõjalaevadest koosnevad löögigrupid. Õppuste stsenaariumi järgi tegutsevad Vene mereväelased tingimustes, kus on miinide oht ning piirkonnas paiknevad vaenlase allveelaevad.

Samal ajal väljus akvatooriumisse umbes 20 Balti laevastiku laeva, et lasta välja rakette ja tulistada suurtükkidest. Märklauad imiteerivad sihtmärke vee peal, vee all ja õhus. Harjutatakse allveelaevadevastase ja õhukaitse meetodeid.

Musta mere laevastikus on õppehäire antud osale merejalaväest. Õppuste stsenaariumi järgi on nende tegevus suunatud tingliku vastase diversantide ja õhulöökide vastu.

Varem lõppes Barentsi merel õppuste esialgne etapp, mille käigus harjutasid peamised merejõud koostööd laevade otsingu- ja löögigruppidega.