Venemaa elanikud peavad eelmise sajandi kõige märkimisväärsemateks sündmusteks Suurt isamaasõda (Vene-Saksa sõda) – 16% ja esimese inimesena Juri Gagarini poolt sooritatud kosmoselendu 13% (veel kümme aastat tagasi oli selle poolt vastajaid 25%).

20. sajandi traagilisemaks sündmuseks nimetab 36% venemaalastest Suurt isamaasõda (Nõukogude-Saksa sõda), 9% Tšernobõli tuumaelektrijaama katastroofi. Tšetšeenia ja Afganistani sõjad said 8%. 1917. aasta oktoobripööret peavad kõige traagilisemateks sündmusteks 4% venemaalastest.

Suurimaks saavutuseks peavad Venemaa elanikud kosmose vallutamist (16%), kümme aastat tagasi oli see protsent 22. Veel hinnatakse aatomienergia kasutusele võttu (5%), meditsiini saavutusi ja arvuti leiutamist (4%). Kolm protsenti hääli kogusid mobiiltelefon, tuumarelv, televisioon ja internet.

Suurimaks pettuseks tunnistas 17% respondentidest Nõukogude Liidu lagunemist, mis oli ka 1998. aasta küsitluses esikohal. Pettumuste jadas järgnevad kuue protsendiga perestroika, vaesus, viletsus ja haigused. 4% said Tšetšeenia ja Afganistani sõjad, ebastabiilsus riigis ja hinnatõusud. Vastavalt kolm ja kaks protsenti said kommunistliku idee krahh ning Mihhail Gorbatšovi ja Boriss Jeltsini valitsemisajad.

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimise keskuse küsitles osales 1600 inimest, kes elavad 42 oblastis, krais ja vabariigis üle Venemaa – kokku 140 asulas. Küsitluse statistiline viga ei ületa 3,4 protsenti.