Engelsi linna kohus otsustas aga kolmapäeval Limonovi karistuse kandmisest ennetähtaegselt tingimisi vabastada, sest kirjanikust äärmuslane on juba veetnud kinnipidamisasutustes üle poole talle määratud karistusajast ning on end viisakalt ülal pidanud.

Samuti võttis kohus arvesse süüdimõistetu kohta antud häid iseloomustusi ning duumasaadikute vabastustaotlust, millele kirjutasid alla liberaaldemokraadid Vladimir Žirinovski ja Aleksei Mitrofanov, paadunud kommunist Vassili Šandõbin, vasakradikaal Viktor Alksnis ja mitmed teised.

Omale dissidentliku kirjanikuna nime teinud Limonovi vabastamist taotlesid ka tema teoste kirjastajad.

Saraatovi oblasti kohtuameti teatel on pooltel õigus vabastamisotsus kümne päeva jooksul vaidlustada. Kui protesti ei tule, jõustub see ning Limonovist saab taas vaba mees.

Natsionaal-Bolševistliku Partei pressisekretär Aleksandr Averin lubas korraldada vanglast pääsevale Limonovile Moskvas uhke vastuvõtu.

Kohtuprotsessi käigus süüdistati Limonovit ja tema võitluskaaslasi ka terrorismiks valmistumises ning ebaseaduslike relvarühmituste moodustamises.

Riiklik süüdistaja nõudis Limonovile 14-aastast ja tema lähimale abilisele 12-aastast vabadusekaotust ning teistele kohtualustele 6-7-aastast vanglakaristust.

Limonov vahistati kaks aastat tagasi Venemaa Altai Vabariigis. Algul hoiti teda Moskvas Lefortovo vanglas, hiljem viidi üle Saraatovisse, kus eelmise aasta juulis kohtuprotsess algas.

Nõukogude ajal teisitimõtlejana kuulsust kogunud Limonovilt ehk kodanikunimega Eduard Savenkolt võeti 1974. aastal ära Nõukogude kodakondsus ning ta emigreeris Ameerika Ühendriikidesse ning hiljem Prantsusmaale, saades 1987. aastal ka Prantsuse kodakondsuse. 1991. aastal naasis ta Venemaale ning sai aasta hiljem Vene kodanikuks.

60-aastase Limonovi sulest on ilmunud üle 20 ülimalt avameelse ja küünilise raamatu, millest tuntuim on romaan “See olen mina, Editška!” (esmatrükk 1979).