Rassistliku jõugu liider Aleksei Vojevodin ning liige Artjom Prohhorenko saadeti vangi eluks ajaks, mitmed jõugu liikmed said 2–18-aastase vangistuse, kirjutas BNS.

Relvastatud jõuk alustas oma rünnakuid 2003. aastal, nende ohvrite seas oli Põhja-Korea mees, Senegali tudeng, keda tulistati ööklubi lähistel ning antifašistliku liikumise aktivist Nikolai Girenko, kes lasti oma kodu juures maha 2004. aastal.

Kuuekümne nelja aastane Girenko, kes oli Peterburi antropoloogia- ja etnograafiamuuseumi vanemteadur, muutus sihtmärgiks eksperthinnangute esitamise eest äärmuslaste kohtuprotsessidel.

Enamik jõuguliikmetest vahistati 2006. aastal, kui teine jõugu juht Dmitri Borovikov tabamiskatsel maha lasti. Vandekohus mõistis jõugule süüdimõistva otsuse eelmise kuu lõpul.

Kaks jõuguliidrit kuulus eelnevalt äärmuslikku vutihuligaanide rühma, kinnitasid uurijad.

Venemaal tapeti mullu 37 inimest ning 382 sai äärmuslaste rünnakutes vigastada, kinnitas sõltumatu viharoimade monitoorija Sova märtsikuises raportis.

Sova hoiatas, et marurahvuslaste liikumised on omandamas laialdasemat toetust vutifännide seas pärast eelmise aasta detsembris aset leidnud rahutusi Moskvas, mille vallandas tuntud jalgpallifänni mahalaskmine kaukaaslase poolt.