Depardieu ei ole rahul Prantsuse vasakpoolse valitsuse kavatsusega tõsta 2013. aastast üle miljoni euro teenivate inimeste tulumaksu seniselt 41 protsendilt 75-ni. Venemaal on tulumaksu määr 13 protsenti, kuid selleks peab seal veetma vähemalt kuus kuud aastas, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Moskva kuulsate ja rikaste sage külaline Depardieu kinnitas, et oli kodakondsustaotluse ära täitnud ja rõõmustab selle heakskiitmise üle.

"Armastan teie maad, Venemaad - selle rahvast, ajalugu ja kirjanikke," ütles näitleja avalikkus kirjas, mis Vene televisiooni Pervõi Kanalis ette loeti.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul anti Depardieu'le kodakondsus "panuse eest Vene kultuuri ja filmikunsti".

"Ma ei ole kunagi kedagi tapnud, ma olen maksnud 45 aasta jooksul 145 miljonit eurot tulumaksu," pahandas 64-aastane staar detsembri keskel avalikus kirjas Prantsusmaa peaministrile Jean-Marc Ayrault'le ja väitis, et teda on solvatud.

"Ma ei nõua heakskiitu, aga vähemalt võiks mind austada," ütles ta nädalalehes Journal du Dimanche ilmunud kirjas, ähvardades Prantsuse passist loobuda.

Peaminister nimetas Depardieu Prantsusmaalt lahkumise otsust "haletsusväärseks".

Depardieu ütles, et Prantsuse konstitutsioonikohtu otsus kuulutada 75-protsendine tulumaks põhiseadusvastaseks ei pane teda loobuma plaanist Prantsusmaalt lahkuda. Varem kaalus ta kolimist naaberriiki Belgiasse.

Venemaa president ütles 20. detsembril Moskvas suurel pressikonverentsil, et Depardieu'le garanteeritakse positiivne vastus, kui ta peaks soovima Venemaal elamisluba või kodakondsust.

"Kui Gérard tõepoolest tahab omada kas elamisluba Venemaal või Vene passi, siis arvame, et see küsimus lahendatakse ja lahendatakse positiivselt," ütles Putin.

Depardieu on Venemaal armastatud näitleja ja seltskonnategelane, kes kuulub nii Moskva kui Sotši filmifestivali žüriisse ning kelle näoga reklaamitakse muuhulgas ketšupit. Venemaale on teda kutsunud ka Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov, kelle sünnipäeval Depardieu käinud on.