„Vene mereväe allveelaevad, nagu ka pealveelaevad, täidavad ülesandeid maailmamere ookeanidel vastavalt plaanile. Mingeid erakorralisi ja seda enam avariilisi olukordi Vene sõjalaevadega pole olnud ega ole,“ teatati Venemaa kaitseministeeriumist Pravda.ru vahendusel.

Kursk-2 ei ole, keegi ei upu, ohtu Vene mereväe allveeristlejatele ei ole,“ ütles portaalile Politonline.ru Venemaa relvajõudude kindralstaabi juhtkonna allikas ning lisas: „Kui toimuks õnnetus, teavitaksime me kohe avalikkust.“ Allikas pakkus, et Rootsi territoriaalvetesse ilmus mingi veealune objekt, mille jätsid kahe silma vahele NATO merejõud, ja nüüd otsitakse seda hoolikalt. Jutt avariisidest ja veelgi enam suunatud raadiosignaalist on aga allika sõnul mõeldud mittespetsialistidele ja väikekodanlastele.

Allikas kutsus üles andma tervet hinnangut välismaa meediakanalite teadetele, mis demoniseerivad Venemaad juba mitmendat kuud.

Rootslased otsivad Vene kindralstaabi allika sõnul kõige tõenäolisemalt NATO kõigi postide ja kontrollivahendite kaotatud allveelaeva, kuid rääkida sellest, et see on Vene allveelaev, on alusetu ja rumal.