Venemaa strateegiliste raketivägede ülem kindralpolkovnik Nikolai Solovtsov teatas, et Venemaa mandritevahelised ballistilised raketid moderniseeritakse, et kaitsta neid USA raketitõrjesüsteemi kosmoses paiknevate osade eest, vahendab Associated Press.

Uuendused muudavad rakettide lõhkepead võimeliseks lendama kosmoses baseeruva süsteemi ulatusest väljas, ütles Solovtsov.

Solovtsov ei täpsustanud, kuid Vene ametnikud on varem hoobelnud, et uued lõhkepead on võimelised sooritama äkilisi manöövreid raketitõrjesüsteemi eest kõrvalepõikamiseks.

Solovtsov teatas veel, et armee võtab kasutusele uued RS-24 raketid, mis on varustatud tipptehnoloogiaga raketikilbist läbimurdmiseks.

Väljendades Venemaa kahtlustusi USA kavatsuste suhtes, väitis Solovtsov, et USA kaalub stsenaariumit, mille kohaselt esimene tuumalöök hävitaks enamuse Venemaa rakettidest. Vähesed allesjäänud välja lastud Vene raketid saaks siis hävitada raketitõrjesüsteemi abil.

Solovtsovi sõnul ei ole see kontseptsioon aga elluviidav, sest Vene strateegilised tuumajõud on võimelised igasuguse sündmuste arengu puhul vastulööki andma.