„Meil pole muud võimalust, me peame lihtsalt alustama võidurelvastumist,“ ütles Serdjukov pärast Vene-NATO kohtumist Brüsselis RIA Novosti vahendusel.

Brüsselis toimunud läbirääkimistel ei jõutud Serdjukovi sõnul põhimõttelistes lähenemistes lahendusteni ning Vene-NATO raketikilbialane töögrupp suutis kokku leppida vaid 2011. aasta tööplaanis.

Venemaa ja NATO leppisid kokku koostöös Euroopa raketikilbi loomises NATO-Vene nõukogu kohtumisel 2010. aasta novembris Lissabonis. NATO nõuab kaht iseseisvat süsteemi, mis vahetavad omavahel informatsiooni, Venemaa aga tahab ühist süsteemi, mida saaks mõlemalt poolt täies mahus juhtida.

Serdjukov ütles, et Euroopa raketikilbi üle käivate läbirääkimiste lahendus sõltub USA-st, mitte NATO-st.

„See on USA seisukoht. Paljud [NATO] riigid väljendavad ainult muret. Me oleksime võinud saada nende toetuse,“ ütles Serdjukov.

Serdjukov kurtis, et NATO sõlmib kahepoolseid raketikaitsekokkuleppeid üksikute riikidega, võtmata arvesse Venemaa muret.

„Me ei dramatiseeri praegust olukorda üle. Me oleme valmis dialoogi jätkama nii Vene-NATO tasemel kui kahepoolsetel tasemetel,“ ütles kaitseminister ning lisas, et arutluse all olev raketikilp peab vastama reaalsele raketiohule.