Uuritakse kaitseministeeriumi omandisuhete osakonna ametnike osalemist Murmanski oblastis asuva nafta ümberlaadimisbaasi ebaseaduslikus müügis. Baasi hind langetati 242 miljoni rublani (kuue miljoni euroni). Lisaks sellele uuritakse ettevõtte Oboronservis tütarettevõtetes ja kommertsettevõtetes juhtivatel kohtadel olnud isikute tegevust, vahendab Lenta.ru.

Uurimise andmetel teadis endine minister Anatoli Serdjukov objekti müügist, sest kirjutas müügidokumentidele isiklikult alla.

Müügileping sõlmiti 2012. aasta 17. oktoobril ja naftabaasi ostja oli Kommandit Servis. Markini sõnul jäi baas riigi omandusse, sest omandiõiguse dokumentide üleandmisel sekkusid uurijad.

Oktoobris sai teatavaks, et algatatud on viis kriminaaljuurdlust seoses mahhinatsioonidega ettevõttes Oboronservis. Uurijate versiooni järgi müüs ettevõte alandatud hindadega ministeeriumile kuulunud maad ja kinnisvara. Detsembri alguses selgus, et riigieelarvele tekitatud kahju on üle nelja miljardi rubla (48 miljonit eurot).

Peamine kahtlusalune on kogu loos Venemaa kaitseministeeriumi omandisuhete osakonna endine juhataja Jevgenija Vassiljeva. 30. novembril esitati talle süüdistus varade kõrvaldamises eriti suures ulatuses ning ta viibib koduarestis.

Lisaks sellele on sama juurdluse raames vahistatud õigusabikeskuse Ekspert endine juht Jekaterina Smetanova ja tema abikaasa, õhujõudude Moskva ringkonna materjalilao endine peadirektor Maksim Zakutailo ning Oboronservisi partnerfirma peadirektori kohusetäitja Dmitri Mitjajev.