Kõigi kolme lehe esiküljel on täna suurelt kirjutatud „Я/Мы Иван Голунов” („Mina/Meie olen/oleme Ivan Golunov”).

Varem on Golunov töötanud Novaja Gazetas, Forbesis, Bolšoi Gorodis, Vedomostis ja RBK-s. Praegu on ta Meduza erikorrespondent ning on viimastel aastatel kirjutanud sellest, kuidas kasutatakse Moskva linna eelarveraha. Näiteks avastas ta, et Moskva abilinnapea Pjotr Birkujovi sugulaste firmad saavad pidevalt linnavalitsuselt igasuguseid lepinguid, vahendab Vedomosti.

Golunov vahistati neljapäeval, 6. juunil ja on nüüd koduarestis. Politsei süüdistab teda narkootikumide käitlemise katses. Golunov on öelnud, et on süütu, ja oletab, et vahistamine on seotud tema uuringutega Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajate võimalike seoste kohta matusemaffiaga. Golunovi kolleegid ja sõbrad on veendunud, et narkootikumide teema on fabritseeritud ja seotud tema ajakirjanduslike uuringutega.

Vedomosti, Kommersant ja RBK nõuavad Golunovi asja juurdluses maksimaalset läbipaistvust, sealhulgas vahistamisel osalenud siseministeeriumi töötajate tegevuse detailset kontrolli. Väljaanded ootavad õiguskaitseorganitelt kõrvalekaldumatut seaduste järgimist. Golunovi süü kohta esitatud tõendeid ei pea kolm toimetust veenvaks ja ei välista, et ajakirjaniku vahistamine on seotud tema uurimistegevusega. „Me nõuame seaduste täitmist kõigilt ja kõigi kohta,” teatavad Vedomosti, Kommersant ja RBK.