Aro kirjutab, et pea kohe pärast esimese artikli avaldamist sai temast rahvusvahelise laimukampaania objekt. Dotsent Johan Bäckman levitas tema kohta Vene meedias ja Twitteris valeinformatsiooni, mille järgi töötab Aro USA ja Eesti julgeolekuteenistuste heaks, peab ebaseaduslikku Venemaa presidendi Vladimir Putini toetajate isikuregistrit ning on tuntud russofoob.

Samal ajal tekitasid venemeelsed internetitrollid Facebooki tema „Soome sõnavabadust hävitava ja meelsusvaenu õhutava“ projekti vastase kogukonna. Seal süüdistati Arot Ukraina sõja verevalamises, kritiseeriti tema väljanägemist ja kaheldi tema vaimses tervises. Aro artikleid võltsiti ja sooviti muu hulgas, et Aro sureks uraanimürgitusse.

Kogukonna looja ei nõustunud Aroga näost näkku kohtuma. Ta teatas aga, et saab vaigistada Aro-vastaseid solvavaid kommentaare, kui ta andeks palub ja lõpetab Vene trolle puudutavate artiklite kirjutamise. Aro pidas seda ettepanekut väljapressimiseks, lõpetas selle isikuga suhtlemise ja jätkas oma projekti. Pärast seda on see isik õhutanud juba üle aasta teisi anonüümseid ja varjunimede all esinevaid inimesi Arot taga kiusama ning tema Vene infosõja kohta kogutud informatsiooni kahtluse alla seadma.

„Vene Google’is“ ehk Yandexis leidub Aro nime otsingusse sisestades tekste, mille järgi on ta lääne struktuurilise rassismi ja veneviha näide.

Aro e-kirjakast saadeti täis venekeelseid kirju teemal „Putin on parim, lääs on perses“. Arole tehti välismaalt ähvardavaid telefonikõnesid, teda ahistati seksuaalselt ja teda mõnitati internetis. Rünnaku alla sattusid internetis Aro eraelu, peresuhted ja parteiline kuuluvus (mida ei ole). Arot üritati tõmmata aega raiskavatesse ja valelikesse vestlustesse Twitteris.

Soome Eduskunta õigusvolinikule saadeti mitmeid kaebusi, milles väideti, et Yle on internetitrollide-teemaliste lugudega rikkunud seadusi. Trollid väitsid, et on teatanud Aro „ebaseaduslikust“ tegevusest ka Soome kaitsepolitseile ja avaliku sõna nõukogule.

Kui Aro projekt jätkus, väideti, et ta on oma venelastest intervjueeritavatele altkäemaksu maksnud. Teda süüdistati infosõjas, valetamises, USA propaganda levitamises ja sõjaõhutamises.

Laimukampaanias on lisaks anonüümsetele trollidele osalenud teiste hulgas immigratsioonivastane valeinformatsiooni levitav väljaanne MV-lehti ning ka mitmed oma nime all esinevad isikud.

Aro kohta on avaldatud vene- ja soomekeelseid meeme ja koomikseid, mida jagas talle Twitteris tavaliselt Bäckman.

Üsna alguses lisati Aro e-postinimekirja, milles levitati teda halvustavaid pilte ja valeinfot. E-kirjade saajate hulgas olid Soome ministrid, meediajuhid ja ka presidendi kantselei. Arot püüti laimata ka töökohal, saates tema tegevuse ja väidetavate ütluste kohta valeinformatsiooni umbes 200 tema kolleegile.

„Kõige õudsem ühendusevõtmine toimus eelmisel kevadel. Sain salajaselt numbrilt tekstisõnumi, mille saatja esines minu 20 aastat tagasi surnud isana. Minu „isa“ ütles mulle sõnumis, et ta ei ole surnud, vaid „jälgib“ mind,“ kirjutab Aro.

Aro ahistamine jätkub tema sõnul regulaarselt.

„Üks asi on kindel: mis iganes ka ei juhtuks, vaenamine ei mõjuta ega saa kunagi mõjutama minu tööd ajakirjanikuna. Ma jätkan oma uurimusi sama innu, visaduse ja tõearmastusega kui siiamaani,“ kinnitab Aro.