Vene reaktiivlennuk lendas täna rahvusvahelises õhuruumis ohtlikult lähedale (pooleteise meetri ehk viie jala kaugusele) USA P-3 Orion-tüüpi vaatlusennukile.

Vene lennukite säärane tegevus sundis USA õhuvägede tegevuse seal enneaegselt lõpetama.

USA ja Venemaa õhujõudude vahel on Musta mere läheduses sääraseid ohtlikke momente tekkinud mitmeid. Vene, USA ja NATO väed tegutsevad seal üsna lähestikku, eriti peale roheliste mehikeste invasiooni Krimmi poolsaarele 2014. aastal.

Novembris tegi Venemaa hävitaja Su-30 ohtliku lähenemise USA lennukile P-8A Poseidon, kui see lendas üle Musta mere. Venemaa lennuk nimelt pööras toona USA lennuki ees paremalt vasakule, tekitades järelpõletustega USA lennukile kõva turbulentsi.

Viimatine kahe riigi õhujõudude vaheline juhtum leidis aga aset detsembris Süüria kohal, kui USA lennuk F-22 sekkus venemaa ründelennukite käitumisele, kui viimased sõitsid üle konfliktivaba ala. USA lennukid lasid siis valla hoiatusraketid, kui kaks vene Su-25 lennukit olid korduvalt konfliktivaba ala piiri ületanud, ütlesid USA ametnikud CNN-ile.

Venemaa kaitseministeerium aga ei tunnistanud, et intsident leidis aset konfliktipiirist lääne pool, süüdistades USA lennukeid Venemaa lennukite lennu häirimises.