Sellise info tegi RIA Novostile teatavaks Rahvuslik antiterroristlik komitee (NAK). Tehes eelmise aasta kokkuvõtet, märkis komitee ära ka Venemaa peamised terroriohud – ühele pulgale islamistidega sattusid esmakordselt ka neonatsistlikud grupeeringud.

„Peamised terrorismi ohud Venemaa territooriumil on endiselt seotud relvabandede ja konspireeritud religioossete ekstremistlike struktuuridega tegevusega Põhja-Kaukasuse regioonis. Samuti ka neonatsistlike noorsoogrupeeringute aktiviseerumisega, kes kasutavad vägivaldset ja ekstremistlikku taktikat,“ märgib NAK oma kokkuvõttes.

Mis puutub Lõuna föderaalringkonda, siis NAKi teatel viidi seal eelmise aasta jooksul jõustruktuuride poolt läbi 29 terrorismivastast operatsiooni. Teatatakse samuti, et aastal 2008 õnnestus takistada 104 terrorirünnaku läbiviimist – pooled neist pidid toimuma rahvarohketes kohtades.

Detaile võitlusest neonatsistlike noorsoogrupeeringutega ja selle tulemustest pole komitee veel avalikustanud.

Detsembris 2008 teatas Föderaalse julgeolekuameti (FSB) juht Aleksandr Bortnikov ajakirjanikele, et tema ametkonnal õnnestus nurjata 97 terrorirünnakut ning hävitada 200 võitlejat.

Jaanuaris avaldati teadanne, et Vene siseministeeriumi väed on Põhja-Kaukasusel neutraliseerinud üle 100 võitleja.