Lužkovi sõnul on kinnitust leidnud 25 inimese hukkumine, päästeteenistuste teatel on hukkunuid 28. Vähemalt 110 inimest sai vigastada, neist 68 oli esmaspäeva hommikul veel haiglaravil. Hukkunute seas oli 4-6 last, 27 last on haiglaravil, neist viie seisund on kriitiline.

Populaarse Moskva veekeskuse Transvaal katus varises kokku laupäeva õhtul, kui basseinikompleksis oli üle neljasaja inimese. Linnapea sõnul põhjustas kaks aastat tagasi valminud hoone katuse varingu tõenäoliselt konstruktsiooniviga või vale hooldus. Venemaa eriolukordade minister Sergei Šoigu ütles pühapäeval, et kõik sama tüüpi konstruktsiooniga katused Moskvas kontrollitakse üle.

2002. aastal võitis Transvaali keskus Moskva linna auhinna parima investeerimis- ja ehitusprojekti eest.

Vene riigitelevisiooni teatel on peatatud veekeskuse katuse ehitanud Türgi firma Kocak Insaat ja arhitektibüroo Sergei Kisseljov & Partnerid litsentsid. Kisseljovi büroo projektide seas on ka president Vladimir Putini Kremli residents.

Ajalehe Vedomosti teatel vahetas veekeskus eelmisel aastal omanikku, praegu kontrollis keskust Inteko kompanii, mis kuulub linnapea Lužkovi abikaasale Jelena Baturinale.

Katastroofi põhjuste uurimiseks moodustatakse komisjon, nädalavahetusel algatati juhtunu suhtes kriminaalasi. Mõnede ekspertide arvates võis õnnetuse põhjuseks olla sise- ja välistemperatuuri suur erinevus kahel pool klaaskuplit, mille põhjustas hoone ventilatsioonisüsteemi vilets hooldus. Viidatud on ka ulatuslikule korruptsioonile töölubade hankimisel ning liigsele kiirustamisele uute hoonete püstitamisel.

“Ehituskvaliteet on praegu Venemaal väga madal,” ütles arhitekt Viktor Ovsjannikov intervjuus päevalehele Izvestija. “Praegu tahavad kõik kiiresti ehitada ja kiiresti müüa. See, mis edasi saab, ei huvita kedagi.”

Pühapäeva õhtuks eemaldasid päästetöötajad hoone püsti jäänud osa kohal rippuvad katusetalad. Esmaspäeva hommikuse seisuga arvati, et hoone rusudes on veel üheksa kuni 19 inimese surnukehad.