Camplani kordas teiste ekspertide kahtluseid papüüruse ehtsuse üle, eriti kuna see osteti ja selle arheoloogiline päritolu pole teada, kirjutas CBS News.

"Igal juhul võltsing," kirjutas lehe peatoimetaja Giovanni Maria Vian lehe juhtkirjas, milles ta kritiseeris Harvardi ülikooli selle eest, et nad andsid kahele USA lehele teada papüürusest, mille ehtsuse eksperdid kohe kahtluse alla panid.

Harvardi varase kristluse professor Karen King teatas leiust Roomas toimunud kopti uuringute teemalisel konverentsil eelmisel nädalal. Koptikeelne tekst, mis oli tõenäoliselt tõlgitud teise sajandi kreekakeelsest tekstist, sisaldab dialoogi, milles Jeesus viitab "mu naisele", kelleks on Maarja.

Kristliku traditsiooni kohaselt polnud Jeesus abielus. Vastupidise tõestamine tõstataks uuesti küsimuse katoliku preestrite tsölibaadi ja naiste rolli kohta kirikus.

Kingi sõnul ei tõesta see fragment, et Jeesus oli abielus, vaid üksnes seda, et mõned varased kristlased arvasid, et ta oli abielus. Ta tunnistas kahtlusi, mis tema kolleegidel olid tekkinud ja kinnitas, et fragmendi tinti analüüsitakse, et selle vanust määrata.

Osad konverentsil käinud eksperdid kahtlesid papüüruse ehtsuses, viidates sellele, et kuju ja grammatika ei ole veenvad ja tunduvad kahtlased. Teised ütlesid jälle, et papüürusetükk on liiga väike, et selle tähendust oleks võimalik tuvastada.

Camplani kritiseeris omalt poolt Kingi usku, et papüürus on ehtne. Jeesuse naisele viitamist ei võta varase kristluse eksperdid reeglina mitte sõnasõnalt, vaid metafoorilises tähenduses, mis viitab Jeesuse ja tema järgijate spirituaalset liitu.