Usklikud üle terve maailma üritavad saada kokku uueks Padre Pioks nimetatava 45-aastane vend Eliaga, kellel on väidetavalt imelised parandamisvõimed ja kes oma sõnul suudab rääkida inglitega, teatab The Telegraph.

Pühapäeval pidi kuni 10 000 inimest Napolis teda kloostris külastama, kuid Vatikan jättis ürituse viimasel hetkel ära. Vend Elia elab igal aastal üle Kristuse kannatused, sellele eelneva 40 päevas paastuaja lõpus on ta ainult voodis.

2003. aastal asutas Elia Jumala Apostlite liikumise.

Vatikan on viimased neli aastat saatnud Elia juurde arste, kes kontrolliks tema stigmasid ehk Kristuse surihaavadega sarnanevaid iseenesest tekkivaid haavu. Osad arstid on haavade teket kinnitanud, teised ütlevad, et mingeid järeldusi ei saa veel teha. Eelmisel aastal jälgis vend Elia kannatusi Itaalia üks tunnustatumaid südamekirurge doktor Carlo Marcelletti, kelle sõnul on tema stigma “teaduslikult seletamatu.”

Ühe Vatikani allika sõnul on esinemiskeeld antud mitte kartusest, et stigmat tegelikult ei ole, vaid vastupidi, kirikuvõimud “pole üldse skeptilised.”

“Ta kannatab passiooni all täpselt samas järjekorras, nagu Kristus,” ütleb vend Eliast raamatu kirjutanud Fiorella Turolli. “Kolmapäeva õhtul tekivad talle okaskrooni mustrid, seejärel tekivad tal verepisarad ja siis peksmisjäljed seljale. Lõpuks, reedeks on ta veremaskis ning siis on uuestisünd.”

Vend Elia väidab, et ta koges esmakordset nägemust Neitsi Maarjast seitsme aastaselt, lisaks suutvat ta rääkida inglitega. Mees on töötanud postiljoni, poodniku, lillemüüja ja vangla kokana, enne kui liitus Kaputsiinide kloostriga.

Tema järgijate sõnul suudab ta imeväeliselt ravida, igal nädalalõpul üritavad tuhanded inimesed temaga kokku saada ning rahvahulk kasvab pidevalt.