"Püha Tool peab asjakohaseks Franz-Peter Tebartz-van Elst teatud ajaks piiskopkonna tööst kõrvale jätta," teatas Vatikan oma avalduses, lisades, et tekkinud olukorras ei saa piiskop oma ametikohustusi täita, vahendavad AFP ja BNS.

Avalduses ei täpsustatud, kui kauaks Limburgi piiskopi ametivolitused peatatakse, kuid öeldi, et kõik sõltub piirkopkonna rahaasjade analüüsist.

Piiskop sõitis möödunud nädalal alandlikkuse märgiks paavst Franciscusega kohtuma odavlennufirma Ryanair lennukiga. Tema varasematest tegudest on teada luksuslik äriklassi lennureis Indiasse ja priiskav uus piiskopkonna keskus, mis sisaldab luksuslikku ametikorterit.

Tebartz-van Elsti eluruumid uues hoones läksid väidetavalt maksma 2,9 miljonit eurot ja muu hulgas on seal 63 ruutmeetri suurune elutuba ja 15 000 eurot maksnud vannituba.

Limburgi ehitusprojekti algatasid Tebartz-van Elsti eelkäijad ja selle algseks maksumuseks oli kavandatud 5,5 miljonit eurot. Tegelikult kulus muuseumi, konverentsisaali, kabelit ja eluruume sisaldava kompleksi püstitamiseks 31 miljonit eurot.

Piiskoppi süüdistatakse ka Hamburgi kohtus valevande andmises.

Tebartz-van Elsti priiskamine torkab eriti teravalt silma paavst Franciscuse lihtsuse ja vähenõudlikkuse taustal, millega kirikupea vastandub katoliku kiriku traditsioonilisele suurejoonelisusele.