"Mille järgi saad aru, et Trump valetab? - Tema suu liigub." Selline nali on ringelnud juba aasta, aga nüüd näib, et valijate hinnangul on Hillary Clinton veelgi suurem valevorst, vahendab Iltalehti.

Pärast seda, kui föderaalne juurdlubüroo teatas, et hakkab uute asjaolude selgumise tõttu taas uurima Clintoni isikliku elektronpostkasti kasutamist välisministriameti ajal, on Hillary usaldusväärsus märkimisväärselt langenud.

Veel septembris oli mõlema kandidaadi usaldusväärsus võrdne - mõlemal 45 protsenti, hoolimata sellest, et Trumpi on kampaania vältel korduvalt tabatud uskumatute valede ning pooltõdede esitamiselt. Kuigi ka Clintoni esinemised ei ole olnud plekitud, on ta siiski suutnud end märksa kindlamalt tõerajal hoida.

Trumpil on tõerääkimine sedavõrd raske katsumus, et temaga koos töötanud inimesed on meenutanud, et neil oli tõsiseid raskusi mõistmaks, millal ta räägib tõtt ja millal mitte. Clintoni usaldusväärsust kõigutab aga elektronpostiskandaal ning 30aastane poliitikukarjäär.

Pärast FBI teadet, et Clintoni elektronposti kasutamist hakatakse taas uurima, langes tema usaldusväärsus seitsme protsendi võrra. Trumpi tulemus samas ei paranenud, küll aga suurenes oluliselt nende inimeste hulk, kes ei pidanud kumbagi ausaks. Kui varem oli neid vaid üks protsent, siis nüüd lausa 12. Mõlemat kandidaati pidas ausaks kaks protsenti küsitletutest, septembris oli neid veel üheksa.