"Tripoli on meie kontrolli all. Tripolis on kõik hästi," ütles Saif al-Islam Gaddafi hoonetekompleksi Bab al-Azizya ees välisajakirjanikele ja kinnitas, et tema isa on samuti endiselt pealinnas ja temaga on kõik korras, vahendas BNS.

Saif viis ajakirjanikud oma isa kesklinnas asuva hoonekompleksi juurde ning lausus naeratades ja võidumärki näidates, et mässulised seisavad Tripolis silmitsi kaotusega.

"Murdsime mässuliste selgroo. See oli lõks. Tegime nende elu kibedaks, me võidame," ütles Seif, keda saatsid juubeldavad poolehoidjad ja tema üllatuslik väljailmumine võib anda indu mässulistega sõdivatele valitsusvägedele.

Inimsusevastastes kuritegudes kahtlustatud Saifi vahistamist kinnitas peale mässuliste ka Haagi rahvusvaheline kriminaalkohus (ICC). Ta ütles, et ei hooli vahistamiskäsust, mille ICC on tema ja tema isa vastu väljastanud.

Pärast pool aastat väldanud ülestõusu Gaddafi 42-aastase režiimi vastu tungisid mässajad nädalavahetusel Tripolisse. Esmaspäeval osutasid Gaddafi tankid ja snaiprid pealinnas pistelist vastupanu.

Mässulised teatasid esialgu ka Gaddafi vanima poja Mohammed vahistamisest, kuid täpsustasid hiljem, et ta pääses põgenema. Erinevalt Saif al-Islamist ei peeta Mohammedit poliitiliseks tegelaseks, vaid pigem ärimeheks.

Muammar Gaddafi ise pole nädalaid avalikkuses esinenud, kuid te on võtnud sõna tele- ja raadioläkitustes. Küsimusele, kas tema isaga on kõik korras ja kas ta on Tripolis, vastas Seif: "Otseloomulikult."