Seersant Ivan „Chip” Fredericki karistuse hulka kuulus peale vangistuse veel auastme alandamine reameheks, errusaatmine ebaväärikuse tõttu ja kahjutasu maksmine.

Frederick oli varem prokuratuuriga saavutanud kohtuvälise kokkuleppe ja end süüdi tunnistanud vandenõus, tööalases hoolimatuses, vangide väärkohtlemises, kallaletungis ja ebasündsate tegude sooritamises.

Frederick on üks seitsmest sõjaväelasest, kes on 372. sõjaväepolitsei üksusest kohtu all.

Septembris mõistis sõjaväekohus 24-aastasele luurespetsialistile Armin Cruzile kaheksakuuse vanglakaristuse, auastme alandamise ja errusaatmise sellesama vanglaskandaali tõttu. Selle aasta mais määrati aastane vanglakaristus ka luurespetsialist Jeremy Sivitsile.

Frederick õigustas ennast väidetega, et talle ei antud mingeid juhiseid vangide ülekuulamiseks ning ülemused käskisid juhinduda luuretöötajate näpunäidetest. Tema sõnul andsid tsiviilülekuulajad ja sõjaväeluure agendid valvuritele käske, kuidas vange alandada ja piinata, et nad rääkima hakkaksid.

Samas tunnistas Frederick, et ta mõistis juba oma tegevuse käigus, et see on vale .Oma sõnul ta teadis, et tegemist on „mingis vormis väärkohtlemisega”.