Nürnbergi kohus mõistis Baierimaal Thalmässigis elanud 30-aastasele veokijuhile karistuse hooletuse läbi toimunud mõrva ja ärakasutamise eest, kirjutab thelocal.de.

Kohtuniku kinnitusel sai isa aru, et tütar on suremas, kuid ei aidanud teda. Õigusemõistja märkis, et mees oleks võinud oma tütre Sarah'i elu päästa, kui oleks viinud ta arsti juurde. "Millised vanemad on need, kes jätavad lapse oma silme alla nälga surema," küsis kohtunik.

Tüdruk suri Nürnbergi haiglas 2009. aasta 10. augustil. Sarahi aeglane surm algas tema ema suure kaalulanguse ajal 2009. aasta aprillis. 120 kilogrammi kaalunud ema kaotas nelja kuuga 50 kilogrammi. Naise kaalulangus põhines osalt dieedil, kuid toimus osalt ka vähi tõttu, millest naisel veel tol ajal aimu polnud. Naine lõpetas sel ajal lapse eest hoolitsemise.

"Sellise käitumise põhjustas meie hinnangul hirm," ütles kohtunik. Naine, kellel oli juba kaks last varasemast abielust, oli mures, et keegi võib teatada võimudele Sarah'i alatoitumisest. Seega peitis paar lapse oma tuppa ja vältis sõprade ning sugulaste küsimusi.

Kohtuniku kinnitusel oli just ema see, kes käskis tüdruku eest mitte hoolitseda. Tema langetas otsuse jätta Sarah nälgima ja ta peita, vältimaks oma varasema hoolimatuse väljatulemist, kuid mees aitas teda.