Jake Angeli, kodanikunimega Jacob Anthony Chansley, sai föderaalsüüdistuse teadlikult ja ilma loata keelatud hoones viibimises ning vägivaldses sissetungis ja korralageduse tekitamises Kapitooliumis, vahendab Reuters.

Arizona osariigist pärit Chansley pälvis Kapitooliumi rünnaku ajal erilist tähelepanu oma väljanägemise poolest. Ta jooksis mööda hoonet ringi ilma särgita, peas sarvedega, karunahast müts ja näos punavalgesinine maaling. Ühtlasi oli tal käes oda, mille otsas rippus USA lipp, selgub kohtudokumentidest.

QAnon on vandenõuteooria, mis keskendub alusetule usule, et USA president Donald Trump juhib salajast sõda niinimetatud süvariigi (poliitiline, äri- ja Hollywoodi eliit) vastu, mis kummardab saatanat ning kuritarvitab ja mõrvab lapsi.

USA justiitsministeeriumi teatel on tänaseks sissetungis süüdistuse saanud vähemalt 15 inimest, sh Lääne-Virginia osariigi esindajatekoja liige Derrick Evans, kes astus pärast parteiülest survet ühtlasi tagasi oma ametikohalt. USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on palunud inimeste abi kõigi sissetungijate tuvastamiseks.