Tüdruku 19-aastase tuttava juurest leiti tüdruku asju ning mees tunnistas, et tüdruk oli ööl vastu 12. jaanuari tema juures. Mingeid tõendeid seksuaalkuriteo kohta sealjuures ei ole. Mees on prokuratuuri teatel nüüd vaid tunnistaja, vahendab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Tüdruk oli 30 tundi kadunud ning rääkis pärast seda, et ta röövis ja vägistas grupp lõunamaise välimusega mehi.

Juhtum tekitas sõnasõja Venemaa ja Saksamaa välisministrite vahel.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov heitis Berliini võimudele ette juhtumi kinnimätsimist. „On selge, et tüdruk ei saanud mingil juhul vabatahtlikult 30 tundi kadunud olla,“ ütles Lavrov teisipäeval pressikonverentsil Moskvas.

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier heitis Lavrovile omakorda haruldaselt teraval toonil ette sekkumist Saksamaa siseasjadesse.

Steinmeier ütles, et ei ole mingit õigustust seda juhtumit „poliitiliseks propagandaks kasutada ning sellega juba niigi keerulist Saksamaa-sisest migratsioonidebatti mõjutada ja seda üles kütta“. Steinmeier ütles, et Saksa võimud teevad kõik, et selle juhtumi asjaolud välja selgitada. „Ma saan Vene võimudele ainult nõu anda, et nad toetuksid juurdluse käigule,“ ütles Steinmeier ajalehe Bild vahendusel.