Venemaa piiripunktides takistatakse Leedu kaupade liikumist juba 20 päeva. Leedu kaupu ja kaubavedajaid kontrollitakse üksikasjalikult, mis tekitab Leedu vedajatele tohutut kahju, vahendab Leedu Delfi.

Küsimusele, kas Vilnius võiks vastata samaga, vastas Linkevičius, et teoreetiliselt on võimalik kasutada samu vahendeid.

„Nagu te teate, on Kaliningradi piirkond isoleeritud, isoleeritud geograafilises mõttes, seetõttu võiksime meie samuti võtta tarvitusele teatud piiravad meetmed. Me võiksime blokeerida raudteeühenduse, samuti kaubatarned, mida iganes. Teoreetiliselt on see võimalik. Kuigi seda ei ole arutatud, arvame me teisiti, need ei ole meie meetodid,“ ütles Linkevičius Reutersile.

Vilniuses toimub novembris Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumine. Kõik kuus idapartnerluse alla kuuluvat riiki on endised Nõukogude Liidu vabariigid, keda Venemaa oma mõjusfäärist välja lasta ei taha. Venemaa blokeerib osaliselt nende riikide eksporti ja ähvardab piirata gaasitarneid, et veenda neid Euroopa Liidule mitte lähenema.