Välisminister külastas Kuubal neljandast vähioperatsioonist taastuvat Chávezit, kellega koos ta enda sõnul naljatles ja naeris, vahendab BNS.

Chávez langetas eeloleval nädalavahetusel Tšiilis ees seisva Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide tippkohtumisel Venezuela osalemist puudutavaid otsuseid ning oli rõõmus "Bolívari unistuse täitumise edenemise" üle, kirjutas Jaua.

"Annan teile, tema armastatud Bolívari rahvale edasi tema õnnistused. Elagu Chávez!" kirjutas välisminister, kes ei jaganud informatsiooni kohtumise kestvuse ega Chávezi tervisliku seisundi kohta.

Asepresident Nicolás Maduro ütles pühapäeval, et riigipea toibub üha jõudsamalt.

"Tema seisund on stabiliseerunud, ta kogub üha kiiremini jõudu ja valmistub järjekordseks etapiks," ütles Maduro telekanalile Televen antud usutluses.

Maduro ei täpsustanud, mida ta viimatimainituga silmas peab.

Chávezile tehti 11. detsembril Havanna haiglas viimase pooleteise aasta neljas vähioperatsioon, mis osutus keerulisimaks ja mille järel tekkisid tal tüsistused. Teda pole avalikkuses juba viis nädalat nähtud.

Alates 1999. aastast ametis olnud Chávez valiti 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid ta oli liiga haige, et 10. jaanuaril ametivannet anda. Seetõttu lükati 58-aastase presidendi ametissevannutamine määramata ajani edasi.