Vene sõjalaev tulistas pühapäeval Türgi kalalaeva suunas hoiatuslaske, et hoida väidetavalt ära aluste kokkupõrge, ning kutsus vestlusele Türgi sõjaväeatašee, vahendab Reuters.

„Meie oma oli ainult kalalaev, mulle näib, et Vene sõjalaeva reaktsioon oli liialdatud,“ ütles Çavuşoğlu intervjuus Itaalia ajalehele Corriere della Sera. „Venemaa ja Türgi peavad kindlasti taastama usalduslikud suhted, mis meil on alati olnud, aga meie kannatlikkusel on piir.“

Çavuşoğlu sõnul on Venemaa juba pannud ennast naeruväärsesse olukorda president Vladimir Putini süüdistusega, et Türgi tulistas Vene lennuki alla, et kaitsta Islamiriigilt tulevaid naftatarneid. Çavuşoğlu sõnul ei usu seda keegi.

Çavuşoğlu kritiseeris ka Venemaa sõjalist sekkumist Süürias, öeldes, et selle eesmärk on president Bashar al-Assadi režiimi toetamine, mitte Islamiriigi vastu võitlemine.

„Kahjuks ei ole Venemaa Süürias terroristidega võitlemiseks,“ ütles Çavuşoğlu ja lisas, et vaid kaheksa protsenti Venemaa õhurünnakutest on olnud suunatud Islamiriigi vastu, samas kui 92 protsenti on olnud suunatud teiste Assadile vaenulike rühmituste vastu.